23 Mayıs 2012 Çarşamba

Çikolatalı Krep





Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ


Yapılışı: Yumurta ve tuz mikserle çırpılır. Süt ve un ilave edilip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpılır. Krep tavasına bir tatlı kaşığı sıvı yağ dökülüp dörde katlanmış kağıt peçete ile silinir. Orta ateşte ısıtılan tavaya yarım kepçe  hamur döküp pişirilir. Pişen krep'in ardından yeni hamuru dökmeden yağlı peçeteyle tavayı silerseniz az yağla pişirmiş olusunuz. Kreplerin içine çikolata sürülüp servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder