24 Mayıs 2012 Perşembe
Kabak Sıyırma(Girit usulü)
Malzemeler:
5 adet kabak
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı pirinç
yarım limon suyu
zeytinyağı, tuz
1 tatlı kaşığı şeker
dereotu
Yapılışı: Kabaklar yıkanıp tepelerinden kesilir.( Kabuk soyma bıçağıyla) Şeritler halinde çekirdeklerine kadar kabuğuyla birlikte soyulur. Kendi boyunca ince şeritler elde edilir. Tencereye yemeklik doğranan soğan, sarımsak, zeytinyağı eklenir. Üzerine kabaklar, pirinç, limon, şeker, tuz ilave edilir. Bir fincan suyla kısık ateşte yarım saat pişirilir. Soğuyunca dereotu ile servis yapılır. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder