25 Mayıs 2012 Cuma
Elmalı Kek
Malzemeler:
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tane elma
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Yumurta ve şeker kar haline gelene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un, kabartma tozu ilavesiyle çırpma işlemi tamamlanır. Elmalar soyulup ince dilimlenip tarçın dökülüp karıştırılır. 30 santim çapında yağlanmış tepsiye muntazam bir şekilde sıralanır. Çırpılan kek elmaların üzerine dikkatlice dökülüp yayılır. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan kek üzeri örtülüp 2 saat dinlendirilir. Bu işlem kekin altının terlemesi için yapılır. Terleyen kek servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Görüntüsü elmalı tarta benzer.(Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz) Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder