25 Mayıs 2012 Cuma
Terbiyeli Sulu Köfte
Malzemeler:
500 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 patates
karabiber, tuz,
1 yumurta
yarım limon
2 çorba kaşığı un
1 litre su
Yapılışı: Derin bir kaba soğanı rendeleyip yıkanıp süzülmüş pirinç, kıyma, karabiber ve tuz eşliğinde yoğrulur. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp ıslak elle yuvarlanır. Unlanmış tepsiye dizilir, sallanarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır. Bir litre su tencereye dökülüp tuz eklenip kaynatılır. Patates soyulup tavla zarı iriliğinde doğranıp kaynayan tencereye köftelerle birlikte ilave edilir. Taşmaması için kapağı kapanmadan yaklaşık 20 dakika pişirilir. Patateslerin piştiğini kontrol edip terbiyesini hazırlayın. Bir yumurta yarım limonla çırpılıp yemeğin suyundan bir kaç kaşık ilave edilip terbiye alıştırılır. Kaynayan yemeğe ilave edilip iki taşım kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Dilerseniz kırmızı biberli yağlı sos dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder