23 Mayıs 2012 Çarşamba

Patates Lazanyası





Malzemeler:
4 büyük patates
300 gr. orta yağlı kıyma
2 yumurta
2 kaşık un
4 su bardağı süt
tuz, karabiber, pul biber


Yapılışı: Patatesler haşlanıp soyulup yuvarlak dilimlenip fırın tepsisine dizilir. Tavada kıyma kavrulup karabiber, pul biber, tuz ile lezzeti tamamlanır. Tepsideki patateslerin üzerine eşit şekilde dökülür. Bir tencereye yumurta un ve süt koyulup karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Beşamel sosun pürüzsüz pişmesine dikkat edilir. Pişen sos tepsideki harcın üzerine düzgünce yayılır. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kıymayı orta yağlı tercih ettiğim için ekstra yağ kullanmadım. Yağsız kıyma ile pek lezzetli olmuyor. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder