20 Mayıs 2012 Pazar

Elmalı Pay (Apple pie)




Malzemeler:


Hamuru için:
2,5 su bardağı un
175 gr tereyağı
çeyrek su bardağı buzlu su
1 tutam tuz


İç malzemesi:
6 adet elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un




Yapılışı: Un ve buzdolabından çıkmış olan soğuk tereyağı bir kasede kum gibi olana kadar ufalanır. Bu aşamada tereyağı çok fazla yoğurmayın el ısısı ile çabuk eriyor. Buzlu suyu ekleyip hamuru bir araya getirip yine çok fazla yoğurmadan ikiye bölüp streçlenip buzdolabına konur. Hamur dinlenirken iç malzemesi hazırlanır. Elmalar soyulup yarım ay şeklinde ince dilimlenir. Tarçın, şeker, un ilave edilip iyice harmanlanır. Buzdolabından çıkan hamurun bir tanesini, streç flimin arasında tepsiden biraz çıkacak kadar açıp, 20 santim çapındaki tepsiye yayıyoruz. Kenarları biraz yüksek olursa daha iyi olur. Elmaları  tepsiye düzgünce yerleştiriyoruz.(Elmalar gözünüze çok gibi gelebilir ama pişince azalıyor) Diğer hamuru kapak olacak kadar açıp kenarları pili kıvırarak birleştiriyoruz. İyi birleştirip kapatırsak pişerken elmanın suyu dışına taşmaz. Kapağın üstünü bir kaç yerinden kesip 170 derecede yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.(Üzerini kızarmış isterseniz yumurta sürebilirsiniz. Servis yaparken pudra şekeri dökebilirsiniz. Ben ikisinide tercih etmiyorum.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder