21 Mayıs 2012 Pazartesi

Kabak Çorbası




Malzemeler:
2 adet kabak
1 kuru soğan
2 kaşık un
2 bardak su
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak




Yapılışı: Soğanı kısık ateşte rendelenmiş sarımsakla beraber kavuruyoruz. Unu ilave edip kokusu gidene kadar çeviriyoruz ve küp doğranmış kabakları ilave ediyoruz. Beş dakika kavurup sıcak su ve et suyunu ekleyip pişiriyoruz. En son sütünü ekleyip beş dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz. Sebzeleri içinde taneli sevmiyorsanız blender kullanarak pütürsüz hale getirebilirsiniz. Servis yaparken kırmızı biberli yağ dökebilirsiniz. Ben dereotu tercih ediyorum. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder