6 Mayıs 2012 Pazar

Etli Kuru Dolma




Malzemeler:
10 tane kuru patlıcan
10 tane kuru biber
2 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
yarım bağ maydanoz
3 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı nane 
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tane sumak 




Yapılışı: Önce patlıcan sonra biberler kaynar suda sırayla beş dk haşlanıp bekletilir. Bir çorba kaşığı tane sumak derin bir kasede sıcak suyla ıslatılır. Pirinç yıkanıp derin bir kaseye alınır. Soğan yemeklik doğranır, maydanoz ince kıyılır, sarımsak rendelenip pirince eklenir. Diğer malzemelerin tümü eklenip iyice yoğrulur. haşlanan kurular iyice yıkanır ve iç malzemeyle doldurulur. Bu işlemde dikkat edilecek nokta üç'te bir boşluk bırakmak. Çok doldurursanız pişerken dışına çıkar. Tencereye yatay vaziyette sıralanır. Üzerine az yağ gezdirilip kaynar su dökülür. Su miktarı dolmaların üzerini geçmemeli. Pirinçlerin taşmaması için üzerine servis tabağı kapayıp önce harlı ateşte beş dk. daha sonra kısık ateşte 20 dk. pişirilir. Ocaktan inmesine beş dk. kala sumak suyu tel süzgeçten geçirilerek eklenir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder