3 Mayıs 2012 Perşembe
Franbuazlı cheesecake
Malzemeler:
2 paket burçak bisküvi
100 gr. tereyağı
yarım çay bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
İç malzemeleri
400 gr. labne peyniri
1 bardak toz şeker
200 gr. krema
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
Sos:
150 gr. franbuaz
yarım paket jöle
Yapılışı: Bisküvileri rondodan geçirip toz şekeri, erimiş tereyağı, ve sütü yoğurup borcam tepsiye elimizle iyice bastırarak yayıyoruz. 170 derecede fırında 10 dk. pişiriyoruz. Pasta tabanımızı soğumaya bırakıp diğer tarafta kremayı hazırlıyoruz.
Labne peyniri mikserle iyice çırpıyoruz akıcı kıvama gelince şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Homojen bir kıvam elde edince yumurtaları teker teker kırıyoruz. Ayrı bir kapta biraz çırptığımız kremayı yumurtalı karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son un, nişasta, vanilya ve tuz ekliyoruz. Limon ve kabuğu ilave edilip çırpma işlemini tamamlıyoruz. Bu karışımı soğumuş olan bisküvinin üzerine döküyoruz. Hava kabarcıklarının yok olması için kek kabımızı tezgahın üstüne hafifçe bir kaç kere vuruyoruz. Fırın tepsisine kalıbımızı koyup tepsiye kaynar su döküyoruz.(benmari usulü pişiriyoruz) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.( Pişene kadar fırın hiç açılmaz. Pişme tamamlanınca fırında ılınana kadar kalır.) Fırın tepsisinden çıkarıp iyice soğutun. Üzerine franbuaz yada istediğiniz herhangi bir meyveyi dizin. Hazırladığınız jöleyi üzerine dökün. Servis yapmadan önce pastayı buzdolabında 8 saat dinlendirin. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder