29 Mayıs 2012 Salı

Fırında Makarna



Malzemeler:
1 paket spagetti makarna
5 yumurta
2,5 su bardağı süt
200 gr. kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber, tuz.


Yapılışı: Makarnalar kaynamış tuzlu suda 10 dakika haşlanır ve süzülür. Sıvı yağla yağlanır orta büyüklükte fırın tepsisine makarnanın yarısı yayılır. Rendelenen kaşarın yarısı makarnanın üzerine serpilir. Kalan makarna tepsiye düzgün bir şekilde ilave edilir. Beş yumurta ve süt derin bir kapta iyice çırpılır karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edilip makarnanın üzerine dökülür. Yarısını ayırdığımız kaşar tepsinin her yerine eşit şekilde yayılıp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder