29 Mayıs 2012 Salı

İrmik Helvası



Malzemeler:
3 su bardağı irmik
125 gr. tereyağı
3 su bardağı süt 
3 su bardağı şeker
Hindistan cevizi, Antep fıstığı


Yapılışı: Derin bir kapta şeker ve süt (şeker eriyene kadar) iyice karıştırılıp hazırlanır.Yanmaz tava yada tencerede tereyağı eritilir. İrmik ilave edilip kısık ateşte rengi dönene (kızarana) kadar kavrulur. Yavaş yavaş şekerli süt ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kaynayıp sütünü çekmesi için kapağı kapatılır. Sütü tamamen çekince ocaktan indirilip 20 dakika dinlendirilir. 30 santim çapında tepsiye düzgünce yayılır. Üzeri hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir. Küçük karelere kesilip servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder