30 Mayıs 2012 Çarşamba

Tavalokum


Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı sıvı yağ
ılık su
tuz

İç malzemesi:
250 gr. kıyma
4 orta boy patates
2 kuru soğan
karabiber, tuz
1 çay bardağı su

Yapılışı:
Hamuru: Un derin bir kaba konulur üstüne tuz serpilir. Ortası açılır açılan kısıma maya bir tatlı kaşığı şeker ile ılık su dökülerek çözülür. Yarım çay bardağı sıvı yağ ilavesi ile kekten biraz koyu kıvama gelene dek ılık su ilavesi ile yoğrulur. İyi yoğurmak hamurunuzun yumuşak olmasını sağlar. Hamuru güzelce kapatıp soğuk olmayan bir ortamda en az 1,5 saat mayalanması sağlanır.  

İç malzemesi: Patatesler haşlanır rendelenir. soğanlar soyulup rendelenir, kıyma, karabiber, tuz bir çay bardağı su ilavesi ile yoğrulup hazırlanır.

    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılır, çok az unlayarak çay tabağı büyüklüğünde elle açılır. İç malzemeden bir tatlı kaşığı dolusu  hamura koyulur, poğaça gibi kapatılır. Küçük bir kaseye sıvı yağ konur, hamurlar bu yağa batırılıp fırın tepsisine gelişi güzel dizilir. (Hamurlar birbirine değecek şekilde dizilmeli) Daha güzel kızarması için üzerine üç kaşık yoğurt ve iki kaşık sıvı yağ çırpılıp sürülür.( sadece yağ sürüp kızarması'da sağlanır) 180 derecede fırında yaklaşık 45 dakika kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder