27 Mayıs 2012 Pazar
Kıbrıs Tatlısı
Malzemeler:
Hamuru :
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı: Tatlıya başlamadan şerbetin soğuması için önce onu hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup kısık ateşte on beş dakika kaynatıyoruz. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıp sıvı yağ ile diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağladığımız kare borcam tepsiye düzgünce yayıyoruz. 160 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.( Çok çabuk kızarıyor dikkat edin) Pişen kekin üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesi için dinlendiriyoruz. Kreması için süt nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremaya krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıp tatlının üstüne döküyoruz. Bol hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında en az 4 saat dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder