27 Mayıs 2012 Pazar

Kıbrıs Tatlısı





Malzemeler:
Hamuru :
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Şerbeti:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker


Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi


Yapılışı: Tatlıya başlamadan  şerbetin soğuması için önce onu hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup kısık ateşte on beş dakika kaynatıyoruz.  Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker köpürene kadar çırpıp sıvı yağ ile diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıp yağladığımız kare borcam tepsiye düzgünce yayıyoruz. 160 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.( Çok çabuk kızarıyor dikkat edin) Pişen kekin üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesi için dinlendiriyoruz. Kreması için süt nişasta ve şekeri ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremaya krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıp tatlının üstüne döküyoruz. Bol hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabında en az 4 saat dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder