26 Ağustos 2012 Pazar

Kolay Boşnak Mantısı




Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
300 gr kıyma
1 kuru soğan
tuz, karabiber

Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
pul biberli kızdırılmış tereyağ

Yapılışı: Milföy hamurumuzu tezgaha yayıp, üstlerini örtüp çözülmeleri için bir süre bekliyoruz. Bu arada soğanı çok minik doğrayıp, kıyma ile tuz, karabiber eşliğinde yoğuruyoruz. Çözülen hamurun bir karesini unla çok az açıp, bir santim büyütüyoruz. Bıçakla dört eşit parçaya kesip içlerine bir çay kaşığı kıymalı harç koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. Kapalı kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz. Dizme işlemine tepsinin dış kenarından başlıyoruz ortaya doğru tamamlıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağ dökülüp servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder