7 Eylül 2012 Cuma

Arpa Şehriye Salatası


Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 kahve fincanı mısır
1 domates
3 dal taze soğan
bir tutam maydanoz ve dereotu
1 sivri biber
1 kırmızı biber
bir tutam kırmızı lahana
zeytinyağı, limon ve tuz

Yapılışı: Şehriyeler beş bardak kaynamış tuzlu ve az yağlı suda haşlanıp süzülür. Biraz diri haşlanması daha iyi netice verir. Süzülen şehriyeler yapışmaması için hemen yağlanır. Arada karıştırılarak soğutulur. Sebzeler yıkanıp, ince ve minik doğranır. Bütün malzemeler servis kasesine alınır, üzerine limon, tuz, zeytinyağı ilave edilip karıştırılıp servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder