6 Eylül 2012 Perşembe

Üzümlü Fındıklı Tarak Poğaça




Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket maya
3 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar un ve tuz

İç Malzemesi
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kırılmış fındık
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için
1 yumurta

Yapılışı: Ilık süt ve şekerle maya eritilip dinlendirilir. Yoğurma kabına yumurta kırılır, sıvı yağ ile mayalı karışım ilave edilip çırpılır. Un, tuz ilave edilip yoğurulur. Ele çok yapışmayacak bir hamur olması gerekir. Unu az az ilave ederek yoğurursanız daha iyi netice alırsınız. Üzerini kapatıp mayalandırın. Mayalanmış hamuru 2 bezeye ayırın, resimde gördüğünüz şekilde ve incelikte açın. Üzüm, fındık, şeker, tarçın serpip rulo yaparak sarın. Tepsiye ay şeklinde yerleştirin ve iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yarım saat tepside dinlendirin. Üzerine bir tutam şekerle yumurta çırpıp sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder