5 Eylül 2012 Çarşamba

Kızılcık Reçeli




Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 kilo şeker
yarım limon

Yapılışı: Kızılcıklar oldu ve selelere doldu. Kendi ellerimle topladığım kızılcıklardan, kış hazırlıkları çerçevesinde reçel yapmaya karar verdim.Temizlenip yıkanan kızılcıklar derin bir tencereye alınıp üzerine şeker dökülür. Kısık ateşte suyunu salıp şeker eriyene kadar arada karıştırılarak kaynatılır. Şeker eriyip rengi pembeleşince kızılcıklar içinden bir kevgir yardımıyla alınır. Ocak harlı ateşe alınıp ağdanın reçel kıvamında koyulaşması sağlanır. Koyulaşma kıvamı yeterli olunca kızılcıklar tekrar içine ilave edilip beş dakika daha kaynatılır. Limonu ilave edilip bir taşım kaynatılıp kapatılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder