14 Eylül 2012 Cuma

Etli Taze Fasulye



Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
yarım kilo taze fasulye
3 orta boy domates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
sıvıyağ, tuz,

Yapılışı: Etler az sıvı yağ ile harlı ateşte sotelenir. Ocağın altı kısılıp küp doğranan kuru soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur. Bu arada taze fasulyeler ayıklanıp belli büyüklükte kırılır. Yıkanıp kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Kısık ateşte fasulyeler sararana kadar kavrulur.  En son şeker, tuz bir su bardağı sıcak su eklenip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Ben düdüklüde yaklaşık 15 dakika da pişirdim. Çok güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim. Bu yemeği taze domates varken salça ile pişirmiyorum. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder