20 Ekim 2012 Cumartesi

BAKLAVA



Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası
3 Çorba kasığı  tereyağ
1 Kahve fincanı sıvıyağ
2.5 su bardağı ceviz yada fındık

Şerbeti için
3 su bardagı şeker
2.5 su bardagı su
3-4 damla limon suyu


Yapılışı: Yufka paketimizi açar açmaz yufkaların kurumaması için nemli bir bez ile yarısının üzerini örtelim. Erittiğimiz tereyağı, sıvı yağ ile karıştırıyoruz, dikdörtgen borcam kabın zeminini yağlayıp tek tek yufkaları diziyoruz. Her üç yufkada bir 2 kasık yağı fırçayla her yerine sürüyoruz, her altı katta bir de bolca ceviz yada fındık ne kullanıyorsak serpiyoruz. Yufkalar bitene kadar ayni işlemi tekrarlıyoruz. Sadece en üstüne geldiğimizde son üç yufkanın her katını yağlayıp kalan yağı üzerine döküyoruz.  Dilimleyip Önceden ısıttığımız 160-170 derece fırında 15 dk. hafif kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.  Yaklaşık 10 dk sonra fırın soğuyunca tekrar açıp tatlımızı 15 dk daha üzeri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Şerbeti için tencerede seker ve suyu kaynayana kadar karıştırıyoruz. 10-15 dk kadar kaynayınca limonumuzu  sıkıyoruz bir tasım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. 5 dk kadar bekletip baklavanın üzerini fırçayla biraz yağlayıp şerbeti döküyoruz. (Yani baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde) Şerbeti çekip soğuyunca antep fıstığı ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder