21 Ekim 2012 Pazar

ESKİŞEHİR Çİ BÖREĞİ






Malzemeler
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için
400 gr. kıyma
1 büyük soğan
tuz, karabiber
1 su bardağı su 

Kızartmak için
1 litre yağ

Yapılışı: Un, su, tuz ile hamuru yoğurup, bezelere ayırıp yarım saat dinlendiriyoruz. İç malzemesi için soğanı rendeleyip, kıyma, tuz ve karabiberle az az su ilave ederek yoğuruyoruz. Su ayarını hamura kolay sürülebilecek kıvamda ayarlayın. Sonradan gerekirse tekrar ilave edersiniz. Dinlenen hamurları  20 cm. çapında açın, bir kaşık kıymalı harcı yarısına kenarlardan 1 cm. boşluk bırakarak yayın. Hamuru kapatıp kenarlarını rulet yada pizza kesici yardımıyla keserek kapatın. Hazırlanan çi börekleri bekletmeden kızartın. Havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzüp sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder