22 Ekim 2012 Pazartesi

PROFİTEROL



                                   
Malzemeler :

Hamuru için :
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1.5 su bardağı su
100 gr margarin

İç kreması için :
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Üst sosu için :
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
5 çorba kaşığı şeker

Yapılışı :
Hamuru için, su ve margarini tencereye konup kaynatın. Unu ekleyip hızlı hızlı 3-4 dk karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
İç kreması için, vanilya hariç tüm malzemeler tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar arada karıştırarak pişirin ve ocaktan almadan 1 dk önce vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
Soğumuş olan hamurun içerisine tek tek yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun. Kaşık yardımıyla hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kapağı hiç açmamak kaydıyla 15-20 dk pişirin, süre sonunda fırını 150 dereceye düşürüp üzeri pembeleşip kuruyana kadar pişirin.
Üst sosu için, tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin.
Soğuyan profiterollerin arka kısmını krema sıkma torbasının ucu ile delerek içine kremadan sıkın.
Profiterollerin yumuşamaması için servis etmeden 5 dk önce üzerine kakaolu sosunu dökün. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder