23 Ekim 2012 Salı

GÜL TATLISI





MALZEMELER:

1 Su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Yapılışı; Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun, kaynayınca altını kısıp 10 dk. daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamurun un , kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın. Kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip,
 hamur ikiye kesin. Bir parçasını merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp çay bardağı ile kesin.
 3 adet yuvarlak hamuru üst üste gelecek şekilde yanyana dizip, rulo şeklinde sarın. İkiye kesip tepsiye dizin( ortalarına ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz.) 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana (20-25 dakika) kadar pişirin.
Soğumuş olan şerbeti ılık tatlıların üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst çevirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder