19 Ekim 2012 Cuma

KIYMALI ÖRGÜ BÖREK


Malzemeler:
2,5 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket  maya  
1,5 çorba kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
4,5 - 5 su bardağına yakın un

Arasına:
250 gr. kıyma
yarım çay bardağı su2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
 Unu yoğurma kabına koyun. Maya ,toz şeker ve tuzu da ekleyip kaşıkla iyice karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın ,ılık süt ve yağı koyup iyice yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.Gerekirse un ekleyebilirsiniz.Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalayın.

Tavaya sıvı yağ,  kıymayı  ve suyu ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip lezzetlendirin.

Mayalanmış hamuru tezgaha alıp üç eşit parçaya bölün.Tezgaha bir miktar un serpip parçalardan birini merdane yardımıyla bir cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Açılan hamura yukarıdan aşağı ortasına kıymalı harcı yayın. Örgü yapabilmek için iki parmak arayla kenarları kesin. Saç örgüsü şeklinde örün, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Diğer parçalar bitene kadar işleme devam edin.Üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder