18 Ekim 2012 Perşembe

KAYSERİ YAĞLAMASI






Malzemeler:

Hamur İçin;
4 su bardağı un
Yarım paket yaş veya 1çorba kaşığı kuru maya
2 Su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Harcı İçin;
300 gr. Kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
2 adet orta boy soğan
3 yeşil sivri biber
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su

Sosu İçin:
Sarımsaklı Yoğurt

Yapılışı:
Hamur ılık su ile yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. (20 dakika kadar)

8 yada 9 Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır.Açılan bazlamalar orta ateşte teflon tavada yada saçta pişirilir.

Harcın Hazırlanışı;
Bir tavaya kıyma yarım çay bardağı su ilave edilerek kavrulur. Sıvı yağ eklenir soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir. Biberler minik doğranır tavaya ilave edilir. Salça eklenir, domatesler küp küp doğranır bir müddet pişmeye bırakılır. Tuz, karabiber eklenir ve yarım çay bardağı su ilave edilir bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır. 

Borcam kabın altına iki kaşık harç yayılır ve üzerine bir bazlama konulur. Yine harç ilave edilir ve bazlama koyulur. Bu sıralama harç ve bazlamalar bitene kadar devam edilir. En üste maydanoz ve sarımsaklı yoğurt ilave edilip pasta gibi dilimleyerek sıcak servis yapılır. Dilerseniz yoğurdu üzerine dökmeden yanında da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder