16 Aralık 2012 Pazar

Buğdaylı yoğurt çorbası



Malzemeler:
1 su Bardağı aşurelik buğday(yarma)
1 su Bardağı haşlanmış nohut
1 yemek Kaşığı Tereyağı
2 yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 su Bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
2 yemek Kaşığı Un
6 su Bardağı Kaynar Su
1 tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:
Buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlanmak üzere ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca köpüğü alınır. Pişen buğdaya nohutlar ilave edip kaynatılır.( Buğdayların pişmesi biraz uzun sürebilir. Ben buğdayı bir gece önceden bol suda kaynatıp kapatıyorum sabaha şişmiş oluyor. Haşlanmış nohutu dondurup saklıyorum.) Bir tencereye yoğurt, yumurta ve unu ilave edip iyice çırpıp  kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca haşlanan buğday ve nohutları ekliyoruz. On dakika kadar kısık ateşte pişirip en son tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Tavada 1 yemek kaşığı tereyağı hafif kızdırıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ocaktan alın. Yağa nane ekleyip çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder