15 Aralık 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Bamya



Malzemeler:
Yarım kilo bamya
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet iri soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı seker
1 su bardağı sıcak su
yarım limonun suyu
tuz

Yapılışı; Bamyanın sap kısımları  temizlenir. Soğan yemeklik doğranır. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Tüm ayıklanan malzemeler bir tencereye aktarılır, geriye kalan zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, şeker, salça da ilave edilir. Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edilir. 20 dk daha kısık ateşte piştikten sonra altı kapatılır. Sıcak yada soğuk olarak  servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder