14 Aralık 2012 Cuma

Pırasalı Arnavut Böreği





Malzemeler: 
1 kg un 
1 adet margarinden (eritilmiş) 
1 tatlı kaşığı tuz 
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 

İç malzemesi için: 
6 adet pırasa


Yapılışı: Un elenerek ortası havuz gibi açılır. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. Hamur yoğurulduktan sonra iki parçaya ayrılıp rulo yapıp ikiye bölününür. Böldüğünüz yarımlar on beşer bezeye ayrılır. İlk 15'li bezeyi merdane ile unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden biraz büyük olacak şekilde açın.
Tepsinizi yağlayın. Yufkayı çok  dışa sarkmayacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açın. pırasaların üzerine yayın karşılıklı kenarlarını katlayıp pili pili kıvırın. Üzerine sıvı yağ  gezdirip elinizle yayın. 190 fırında pişirin kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Günsen'ciğimin ellerine sağlık.

NOT: Margarin yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder