13 Aralık 2012 Perşembe

Terbiyeli tavuk suyu çorbası



Malzemeler:
1 adet kemikli tavuk göğsü
1 küçük çay bardağı tel şehriye
1 yumurta sarısı
yarım limon
tuz, nane, pul biber

Yapılışı: Tavukları haşlayıp didikliyoruz .Didiklediğimiz tavukları kendi suyuna bırakıp birazda su ilave ediyoruz. Kaynamaya devam ederken şehriyesini ekliyoruz. Bu arada terbiyesini hazırlıyoruz. Yumurta sarısını yarım limonla çırpıp, kaynamakta olan tavuk suyundan kaşık kaşık sosa ekleyip terbiyeyi ılık hale getiriyoruz. Bu işlemi atlarsanız yumurta pişer ve terbiye kesilmiş olur. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. En son tuzu ekleyip, üzerine çok az yağda kızdırılmış nane döküp servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder