19 Aralık 2012 Çarşamba

Ispanaklı Pasta


Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr ıspanak


KREMA İÇİN:
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5  çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker 
1 paket vanilya 


YAPILIŞI:
Öncelikle  ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır  rondodan geçirilir. Yaklaşık yarım su bardağı kadar oluyor. 3 yumurta şekerle çırpılır, yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir, sıvı yağ, ıspanak püresi, 2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenir çırpılıp kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış ve toz şeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir. Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar  kesilip kare şekline getirilir. Çıkan kenarlar  rondodan geçirilip üzerini süslemek için bir kenarda bekletilir. kullanılacak. Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket krem şanti çırpılıp konuyor ama ben krem şanti sevmediğim için krema yapıyorum
Krema malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirilir. Beş dakika mikserle çırpılır ve ortadan kesip ikiye ayrılan kekin ortasına kremanın yarısı dökülüp sürülür. Diğer kek kremanın üzerine kapatılır ve kalan kremanın tamamı dökülüp kenarlarına taşırmadan keke sürülür. Kırıntı  kek kremanın üzerine dökülüp süslenir. İki saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder